av: 
Christian A. Clementsen

PBI er stolte av å kunngjøre at fire ledsagede organisasjoner er blitt kåret som finalister til Den nasjonale menneskerettighetsprisen 2017. Prisen deles ut av Diakonia, en svensk bistandsorganisasjon med samarbeidspartnere i flere land. Prisen er en anerkjennelse for det viktige arbeidet menneskerettighetsforkjemperne gjør til tross for risikoen de utsettes for. 

I alt er 16 organisasjoner og enkeltpersoner blitt kåret som finalister, og vinneren vil bli utlyst i Bogotá, Colombia, den 19. september.

I den første kategorien,"Årets menneskerettighetsforkjemper", stiller Enrique Chimonja Coy fra Comisión Intereclesial de Justicia y Paz (CIJP), som har vært ledsaget av PBI siden 1994. I tredje kategori for organisasjoner og personer som arbeider for kollektive samfunnsprosesser, stiller Cavida, CREDHOS og Corporación Jurídica Libertad (CJL). Felles for disse organisasjonene er at de arbeider for retten til eget land, styrking av lokalsamfunn, rapportering av menneskerettighetsbrudd og bekjempelse av straffefrihet. 

Les mer om de kårede organisasjonene på PBI Colombias egen blogg.