• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle

Peace Brigades International Norge (PBI Norge)

E-post: kontakt@pbi.no

Telefon: Koordinator Ingunn Elisabet Bjørnstad: 97092657

Besøksadresse: Kontorfellesskapet SoCentral, 5 etg. på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

Postadresse: PBI Norge, c/o Sentralen, Postboks 183, 0102 Oslo. 

Organisasjonsnummer: 982836824

Kontonr. 6094 05 57375

- 70 menneskerettighetsforkjempere drept i Colombia i 2016

 

 

De brutale angrepene mot fred- og menneskerettightesforkjempere i Colombia fortsetter. 70 menneskerettighetsforkjempere er drept så langt i 2016, skriver den colombianske avisen El Espectador. PBI slo tidlig i år alarm om bølgen av drap på aktivister, og den colombianske organisasjonen Somos Defensores som observerer situasjonen til menneskerettighets-forkjempere i landet, rapporterte om 314 angrep på menneskerettighetsforkjempere første halvår av 2016.

 

PBI meldte i september om at minst 22 menneskerettighetsaktiviter ble drept i ukene etter inngåelsen av våpenhvilen i slutten av august og fram mot folkeavstemningen i starten av oktober. Etter at et knapt flertall stemte mot fredsavtalen, og hundretusener tok til gatene for å kreve en fredelig utgang av konflikten, har angrepene og drapene fortsatt. Sist helg har blitt omtalt som «terrorhelg» i Colombia etter en serie angrep og drap på ledere og medlemmer av sivilsamfunnsorganisasjoner.

 

Neo-paramilitære grupper står bak de fleste av angrepene, og fortsetter å ha et sterkt nærvær i store deler av landet.

 

PBI gjentar at det internasjonale samfunn må fortsette å vise sin støtte til colombiansk sivilsamfunn, og insistere på at colombianske myndigheter garanterer for sivilsamfunnets  sikkerhet, etterforsker angrepene og drapene på aktivister og menneskerettighetsforkjempere, så vel som anklagene om bånd mellom neo-paramilitære strukturer og mektige politiske og økonomiske interesser.

 

PBI fortsetter hver dag vårt arbeid med å støtte, ledesage og beskytte menneskeretigehts-forkjempere i landet.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

Åpent møte med Olga Araújo fra Nomadesc

November 13, 2019

1/3
Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square