• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle

Peace Brigades International Norge (PBI Norge)

E-post: kontakt@pbi.no

Telefon: Koordinator Ingunn Elisabet Bjørnstad: 97092657

Besøksadresse: Kontorfellesskapet SoCentral, 5 etg. på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

Postadresse: PBI Norge, c/o Sentralen, Postboks 183, 0102 Oslo. 

Organisasjonsnummer: 982836824

Kontonr. 6094 05 57375

"De sier de paramilitære er borte. Men de er her fortsatt, overalt"

February 15, 2017

Portaits/Retratos #2. Rubi, Fredssamfunnet i San José de Apartadó.

 

Da jeg bestemte meg for å reise til Fredsamfunnet i San Jose de Apartadó sommeren 2015 var jeg engstelig for å dra dit fordi området er kjent som en region som er kontrollert av paramilitære grupper. Men så bra at jeg bestemte meg for å dra og møte Rubi. Jeg ble så imponert av at denne unge kvinnen var en av lederne av samfunnet. Hun var sterk, selvsikker og vennlig. Jeg husker at hun gjentatte ganger understreket at selv om fredsprosessen med FARC-geriljaen pågikk, så var de paramilitære fortsatt i området og truet lokalsamfunnet. Nå er jeg mer bekymret enn noensinne, fordi i San Jose de Apartadó er paramilitarismen mye sterkere, og det som bekymrer meg mest er at myndighetene fortsetter å benekte at disse gruppene eksisterer. 

 

- Mónica Orjuela, journalist og medlem av PBI Norge

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

Åpent møte med Olga Araújo fra Nomadesc

November 13, 2019

1/3
Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square