• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle

Peace Brigades International Norge (PBI Norge)

E-post: kontakt@pbi.no

Telefon: Koordinator Ingunn Elisabet Bjørnstad: 97092657

Besøksadresse: Kontorfellesskapet SoCentral, 5 etg. på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

Postadresse: PBI Norge, c/o Sentralen, Postboks 183, 0102 Oslo. 

Organisasjonsnummer: 982836824

Kontonr. 6094 05 57375

Olga Araújo fra Nomadesc på besøk til Norge

October 23, 2019

I november får PBI Norge besøk av Olga Araújo fra Nomadesc, en organisasjon som har vært ledsaget av PBI Colombia siden 2011. 

 

Hun skal blant annet delta i det årlige seminaret "Sammen for fred i Colombia" den 22. november; sannsynligvis årets viktigste begivenhet for å forstå implementeringen av fredsavtalen og menneskerettighetsituasjonen i Colombia. 

 

Araújo er selv utdannet innen samfunnsvitenskap og sitter i organisasjonens sentralstyre. Hennes misjon er å skape pedagogiske strategier for en helhetlig beskyttelse av menneskerettighetene. Hun deltar i Universidad Intercultural de los Pueblos, et innovativt prosjekt som skal styrke lokalsamfunnene, og som er tilpasset deres tradisjonelle kunnskapsformer og levesett. 

 

 

 

 

Nomadesc, eller Asociación para la Investigación y Acción Social, ble grunnlagt i 1999, og er en organisasjon som arbeider med ledsagelse og sosiologisk og juridisk rådgivning til en rekke lokale sivilsamfunnsorganisasjoner og organisasjoner for fagforening, urfolk, afrocolombianere,

kvinner og bønder. Nomadesc har en tverrfaglig tilnærming til arbeidet med menneskerettighetene, og kombinerer strategier innen pedagogikk og forskning. Nomadesc analyserer også forholdet mellom nasjonale eller internasjonale selskaper og menneskerettighetene i Colombia. 

 

På grunn av sitt arbeid har organisasjonen mottatt en rekke trusler gjennom flere år. Berenice Celeyta, én av grunnleggerne, var offer for "Operación Dragón", en militær plan med mål om å overvåke og eliminere fagforeningsmedlemmer, politiske ledere og menneskerettighetsforkjempere i Valle del Cauca mellom 2004 og 2006. 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

Åpent møte med Olga Araújo fra Nomadesc

November 13, 2019

1/3
Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square