I anledning utdelingen av Nobels fredspris arrangerer PBI Norge sammen med resten av  Colombiaforum og Norges Fredsråd fakkeltog for fred i Colombia! Med dette slutter vi oss til de hundretusener som har tatt til gatene i Colombia for å vise sin støtte til fredsprosessen de siste ukene. 

Arrangementside på Facebook 

Lørdag 10. desember deles Nobels fredspris ut til Colombias president Juan Manuel Santos, som mottar prisen for sitt arbeid med å få slutt på den mer enn 50 år lange væpnede konflikten i landet. Kl. 17:30 samme ettermiddag møtes vi ved Tigeren på Jernbanetorget med appeller og musikalske innslag, før det tradisjonsrike fakkeltoget går mot Grand Hotell kl. 18:15.

Årets tog er en markering til støtte for den pågående fredsprosessen i Colombia, og er en hyllest til colombiansk fredsbevegelse og til alle som arbeider for fred i landet. Særlig ønsker vi å vise vår solidaritet med colombiansk sivilsamfunn som i tiår har båret fram arbeidet for fred og menneskerettigheter, og til tross for å være under omfattende angrep i disse dager, fortsetter arbeidet for fullt.