av: 
Christian A. Clementsen

VELKOMMEN TIL DEN FEMTE KONFERANSEN "SAMMEN FOR FRED I COLOMBIA" 

NÅR?:       Torsdag 11. oktober, kl. 11:30 - 16:30. 

HVOR?:     Kulturhuset, Youngs gate 06, 0180 Oslo. 

Følg med på Facebook.

Colombiaforum har den glede av å invitere deg til den femte konferansen av sitt slag der målet er å hente fram analyser og perspektiver på fredsprosessen av idag, samt å involvere det norske sivilsamfunnet i nye bidrag til fredsbyggingen i Colombia. 

Nøkkeltalere fra Colombia og Norge vil lede an diskusjonen rundt sentrale temaer om menneskerettigheter, politisk deltakelse, land og territorium, miljø og utviklingsmodeller. 

Programmet gjøres tilgjengelig snart.

To år har gått siden den tidligere geriljagruppen FARC-EP og den colombianske regjeringen signerte fredsavtalen. Fredsavtalen har fått en humpete start, hvor gamle og nye væpnede grupper har fylt maktvakuumet og tatt over den illegale virksomheten på landsbygda. De politiske, økonomiske og sosiale spenningene som en gang drev konflikten er fortsatt til stede. Likevel har colombianernes interesse for og mobilisering for fred og politikk økt dramatisk, noe som førte til en enestående dobbel valgrunde under presidentvalget denne sommeren. 

Trusler og drap på samfunnsledere og menneskerettighetsaktivister når nye høyder, og forhandlingene med ELN-geriljaen ligger på tynn is. Det er tid for å ta temperaturen på den colombianske fredsprosessen!