av: 
Christian A. Clementsen

For åttende gang på rad samles det norske sivilsamfunnet med gjester for å vise sin støtte og solidaritet med det colombianske folk og veien mot fred i Colombia. 

Konferansen holdes 18. november på Ingensteds i Brenneriveien 9, Oslo. Dørene åpnes kl. 11:30 - 16:00. Se programmet via vårt Facebook-event ---> 

Du kan også følge konferansen digitalt ved å melde deg på her: https://forms.gle/PXVcZpZx3vDr3WU8A

Denne gangen ønsker vi å undersøke sammenhengen mellom fredsprosessen og selve demokratiet i Colombia. Spørsmålene vi stiller oss er om det virkelig finnes rom for demokratiet i Colombia idag. Blir det mulig å styrke fredsprosessen med en sterkere ytringsfrihet, forsamlingsrett og deltakelse fra historisk underrepresenterte grupper? Holder fredsavtalen fra 2016 på svarene på de demokratiske utfordringene i dagens Colombia? 

År 2021 markerer også fem års implementering av avtalen mellom FARC-EP og den colombianske regjeringen. Vi vil få en statusoppdatering på hvordan det går med implementeringen idag. I tillegg vil organisasjonene diskutere hvordan norske og andre internasjonale aktører bør bidra inn i den videre implementeringen og samtidig støtte arbeidet for fred i Colombia. 

Vel møtt!